SharePoint

Bouwsector

​​​ICT-oplossingen voor de Bouwsector


Veel bouworganisaties zitten in een overgangsfase. Van traditioneel IT-beheer dat ze in eigen hand hebben gaan ze over naar een regie-organisatie, waar IT-beheer wordt uitbesteed, maar waar de bouworganisatie de regie houdt. De laatste jaren zijn echter veel deeloplossingen toegepast zonder dat de juiste kaders hiervoor waren geschapen. Goed IT-beleid is meer dan techniek of het geheel van deeloplossingen. De juiste afspraken met in- en externe partijen zijn belangrijk, maar ook veranderingstrajecten en het creëren van het juiste draagvlak bij management en medewerkers is essentieel.

Veranderende rollen

Door de ingezette veranderingen zijn ook de traditionele IT-rollen aan verandering onderhevig. Zo wordt de rol van calculator meer en meer die van een kostendeskundige, die in teamverband samenwerkt met een BIM-modeleur. Maar ook de rol van IT-manager krijgt een andere inhoud met de opkomst van de professionele IT-regiemanagers. Een regiemanager verzorgt de randvoorwaarden voor de IT-omgeving, waarbinnen als geheel moet worden voldaan door alle partijen. De Business bepaalt waar de IT-omgeving aan moet voldoen. Daarnaast zijn, door de toename van cloud-toepassingen, de verantwoordelijkheden dusdanig aan het verschuiven, dat de IT-regiemanager hierin een belangrijke rol naar in- en externe partners is geworden. 

24/7

Daarnaast staan veel bouwondernemingen onder druk, mede door stijgende kosten van grondstoffen en toeleveranciers. Maar ook schaarste van vakkundig personeel is een uitdaging voor de bouwbranche.  Een klok die inmiddels 24x7 uur aandacht vraagt, creëert vraagstukken waar veel bouwondernemingen nu tegenaan lopen. Mede door deze veranderingen en de klantgerichtheid binnen de branche staat innovatie hoog op de agenda binnen deze organisaties. PeopleWare is een betrouwbare partner op het gebied van innovatie. Uiteindelijk moeten bouwondernemingen doen waar ze goed in zijn, zich focussen op hun kernprocessen. Binnen de bouwbranche heeft PeopleWare zich inmiddels ruim bewezen en helpt organisaties hun kernprocessen te faciliteren.

Ingenieursbedrijf Aveco de Bondt kiest voor PeopleWare​
 
1. Grote digitaliseringsslag
De digitaliseringslag is een belangrijke stap in het voldoen aan de toegenomen klanteisen en integrale procesaanpak van de gehele bouwbranche (van producent tot consument). Door te digitaliseren kunnen bouwondernemingen hun efficiëntie en effectiviteit verhogen en de samenwerking verbeteren.

2. Overstap op Klanten en Projectendossiers
Een belangrijk onderdeel van de digitaliseringsslag is de overstap naar een geïntegreerde dossieroplossingen, waarin project en klant centraal staan. Hierbij wordt alle relevante informatie over een klant of project centraal digitaal opgeslagen. Deze informatie is vervolgens snel en gemakkelijk op te vragen via verschillende devices door geautoriseerde gebruikers.

3. ICT als hulpmiddel in de Bouw 
ICT werd vroeger vaak als ondersteunend gezien, tegenwoordig is het de grootste aanjager van innovatie. Ook bouwondernemingen zien het belang van ICT-oplossingen bij het verhogen van de kwaliteit van hun product. Denk hierbij aan koperbegeleiders/uitvoerders en externe doelgroepen die met tablets altijd en overal toegang hebben tot informatie, door middel van digitale werkplekken en videocommunicatie. Maar ook het veilig delen van gevoelige informatie is essentieel om de concurrentiepositie te behouden of zelfs te verstevigen.

​Wat kunnen wij voor u betekenen?

De afgelopen 12 jaar hebben wij voor een groot aantal bouwondernemingen mogen werken. Hierbij hebben wij diepgaande kennis en expertise opgebouwd binnen deze branche. Wij geloven dat onze ervaring voor u het verschil kan maken. PeopleWare beschikt over:

  • Uitgebreide kennis en ervaring bij verander- en verbetertrajecten op gebied van ICT en ICT-dienstverlening binnen de bouw. 
  • Uitgebreide kennis van de software en systemen in de bouw en de koppelingen die deze systemen met elkaar verbindt.
  • ISO 9001-2015 certificaat in het kader van kwaliteitssysteem
  • ISO 27001 certificaat in het kader van informatiebeveiliging​​​​

​​​ICT-oplossingen voor de Bouwsector​


 Contact

"Heeft u vragen of wil u een afspraak maken? Laat dan een bericht achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug!"
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *