SharePoint

ICT-oplossingen voor de Lokale/Gemeentelijke Overheid

Lokale overheid ICT oplossingen
​​​
Onze samenleving is volop in beweging en ook de gemeentelijke overheid is onderhevig aan grote veranderingen. Het is een branche die gekenmerkt wordt door constante bezuinigingen, de druk om te moderniseren en een in toenemende mate kritische ​burger. Wij geloven dat onze diepgaande kennis en ervaring binnen de lokale overheid voor u het verschil kan maken. 

1. Organisatie overstijgende samenwerkingsverbanden

Steeds meer lokale overheden kiezen voor organisatie-overstijgende samenwerkingsverbanden in de vorm van Shared Service Centers. Hierbij maken meerdere instanties gemeenschappelijk gebruik van gecentraliseerde bedrijfsvoering en ICT-capaciteit. Zo combineren zij de voordelen van de cloud met de kosten- en kwaliteitsvoordelen van ICT outsourcing.

2. Digitalisering van gemeentelijke producten en diensten

Zowel burgers als bedrijven doen steeds meer zaken digitaal. Een belangrijke doelstelling binnen het regeerakkoord van oktober 2012 was dat bedrijven en burgers zaken die ze met de overheid doen digitaal te kunnen afhandelen. Deze digitaliseringsslag dient voor 2017 gemaakt te worden. Terwijl het takenpakket van de lokale overheid groeit wordt de IT-omgeving complexer. 

3. Digitalisering van de backoffice en BYOD

Niet alleen de wensen van de burger maar ook die van de werknemer veranderen. Zij willen steeds vaker plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken, het liefst ook nog op een device naar keuze (Bring Your Own Device of Choose Your Own Device). Hiermee wordt veel gevraagd van de ICT-infrastructuur, neemt de complexiteit van het IT-landschap toe en stelt dit aanvullende eisen aan de informatiebeveiliging. 

4. Zaakgericht werken

veel lokale overheden stappen over op het ‘zaakgericht werken’. Binnen het zaakgericht werken dienen alle documenten die relevant zijn gebundeld en digitaal opgeslagen te zijn. Hierdoor kan de zaak sneller worden afgehandeld. Het implementeren van zaakgericht werken is een organisatie-verandertraject waarbij de ICT-voorzieningen ondersteun​end zijn.

Waarom kiezen lokale overheden voor PeopleWare?

De afgelopen 12 jaar hebben wij voor een groot aantal lokale overheden mogen werken. Hierbij hebben wij diepgaande kennis en expertise opgebouwd binnen deze branche. Wij geloven dat onze ervaring voor u het verschil kan maken. PeopleWare biedt u: 
  • Team van IT-specialisten met volledige focus op lokale overheid
  • ISO 27001 certificaat in het kader van informatiebeveiliging
  • Uitgebreide kennis en ervaring bij verander- en verbetertrajecten op gebied van ICT, ICT-dienstverlening en samenwerkingstrajecten
  • Uitgebreide kennis van GEMMA/NORA
  • Uitgebreide ervaring met BIG (Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten)

ICT-oplossingen voor de Lokale/Gemeentelijke Overheid​

 Contact

"Heeft u vragen of wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Stuur mij dan een bericht en ik zal binnen 24 uur reageren!"
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *