SharePoint

Cloud Active

PeopleWare CloudActive Platform

​​​In September 2015 heeft PeopleWare haar stretched Datacenter concept gelanceerd. Het stretched Datacenter concept, wat vrijwel uniek is onder Cloud serviceproviders in Nederland, helpt PeopleWare de continuïteit en 
performance van haar Cloud-oplossingen te waarborgen. 

Het CloudActive platform bestaat uit een zeer hoog beschikbaar platform wat gebouwd op basis van A-merk hardware en gebruik maakt van de nieuwste technieken voor redundantie en performance. 

Op dit platform nemen klanten virtuele servers af (inclusief licenties) voor een vaste prijs per maand. Voor iedere klant wordt een eigen omgeving opgebouwd binnen een eigen netwerk gedeelte (VLAN). Dit netwerk wordt doorgetrokken vanuit uw eigen locatie door middel van een beveiligde verbinding. Hierdoor maakt het netwerktechnisch niet uit of een server zich in uw eigen locatie bevindt of in ons datacenter. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig migraties uit te voeren en hybride oplossingen te realiseren.
Back-up en beschikbaarheid 
Standaard wordt een volledige kopie van al uw virtuele servers naar het tweede datacenter gesynchroniseerd. Er zijn er verschillende opties qua bewaartermijn van uw backup. Ook is het mogelijk om een gegarandeerde uitwijk in het tweede datacenter realiseren.  Naast deze standaardvoorzieningen kan PeopleWare ook volledig gespiegelde “active – active” omgevingen opbouwen hetgeen resulteert in een bijzonder hoge beschikbaarheid. 

Beveiliging
Voor de netwerk infrastructuur van beide datacenters heeft PeopleWare ervoor gekozen om een multivendor firewall strategie te hanteren. Bovendien heeft slechts een zeer beperkt aantal vaste PeopleWare medewerkers toegang tot het platform, zowel netwerk technisch als fysiek. Zowel de datacenters als PeopleWare zijn ISO 27001 gecertificeerd. 

Continuïteit
Het is de taak van PeopleWare om het CloudActive platform up-to-date te houden. Niet alleen qua software, maar ook qua hardware. Nieuwe ontwikkelingen met name op software gebied vragen steeds meer van de onderliggende hardware. Hierdoor zal het CloudActive platform van PeopleWare regelmatig worden voorzien van actuele hardware om aan deze behoeften te voorzien.

 Contact

Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *

 Blogs over dit onderwerp

Network monitoring met SCOM 2012
​Een van de nieuwe mogelijkheden in SCOM 2012 is het out-of-the-box monitoren van network devices. Alle network devices die voldoen aan de MIB (RFC 2863) en MIB-II (RFC 1213) SNMP standaarden kunnen worden gemonitord. Kijk hier voor een volledig overzicht van geteste devices. Waar in SCOM 2007 R2 nog een 3rd party Management Pack nodig was zoals bijvoorbeeld het xSNMP Management Pack en JalaSoft Xian. Ook geeft SCOM 2012 meer mogelijkheden zoals:
Connectiviteit tussen devices;
VLAN’s en HRSP;
Port/Interface (Up/down, traffic, utilization, faults, drops en broadcast);
Chassis: Processor en memory.

Network Resource Pool - H2

​​Het gebruik van Resource Pools is een nieuwe functionaliteit in SCOM 2012 die de infrastructuur robuuster maakt dan het geval was met SCOM 2007 R2. Een Resource Pool is een groep Management Servers waar loadbalancing en failover functionaliteit wordt geboden. Mede door de introductie van Resource Pools is de single point of failure in de vorm van de RMS (Root Management Server) verleden tijd.
 
Voordat Network Devices toegevoegd kunnen worden zal eerst een Network Resource Pool aangemaakt moeten worden volgens best practice. Bij grote omgevingen moeten hier dedicated Management Servers voor worden ingezet. Zie bijgaande afbeelding.

Network Resource Pool aanmaken.png
 

Discovery Rules​

​Vervolgens kan er met behulp van een Discovery Rule Network Devices worden toegevoegd en bijgewerkt. Hiervoor zijn de namen of de IP-adressen en de community string van de devices nodig.

Handige tip tijdens het toevoegen van de devices is om gebruik te maken van wildcards. Zeker wanneer er veel devices moeten worden opgevoerd is deze functie noodzakelijk. Nadat de Discovery Rule heeft gedraaid moet deze gestart worden. Tijdens de Discovery worden de volgende stappen uitgevoerd:
Probing, hierbij worden de devices benaderd via ICMP en/of SNMP;
Processing, waarbij de devices worden uitgelezen en opgeslagen;
Post-processing, in deze stap worden de Network Devices gekoppeld met elkaar en bestaande Windows Agents en Network Devices. Lunix en Unix devices worden helaas nog niet gekoppeld. Wellicht in SP1.​
 

Network Summary  Dashboard

Na enige tijd als SCOM voldoende informatie heeft verzameld wordt deze zichtbaar in het Network Summary Dashboard. Zie bijgaande afbeelding.

Network Summary Dashboard.png
 

Network Vicinity Diagram

De laatste stap in het Network Discovery proces, de Post-processing, levert de informatie op voor het Network Vicinity Diagram. Deze geeft een overzicht van de infrastructuur tot vijf hops. Selecteer een Network Device en open het Network Vicinity Diagram.

Open Network Cicinity Diagram.png
 
Het resultaat is een overzicht van de infrastructuur inclusief de gekoppelde Windows servers.

Infrastructuur gekoppelde Windows Servers.png

Rapportages
Het Network Management Pack biedt vijf basis rapportages waarmee een volledige netwerk infrastructuur overzicht gemaakt kan worden:
 
Zie bijgaande afbeelding.
 

Network Infrastructuur Overzicht.png

Wanneer u nog geen SCOM gebruikt (of als u al SCOM heeft), dan is dit het moment om met behulp van SCOM 2012 volledige grip te krijgen op de volledige IT infrastructuur, op weg naar Dynamic IT. Neem contact op met Icento voor een afspraak.

Copyright 2012 Icento – Johan Sleeuwenhoek – j.sleeuwenhoek@icento.nl
Lees verder