SharePoint

PeopleWare Datacenter

​Datacenters van PeopleWare

​​PeopleWare heeft twee private datacenter vloeren in de Multimediatorens van Alticom in IJsselstein en Hilversum. De multimediatorens zijn traditioneel de locaties van het Nederlandse “Noodnet” en zijn daarom redundant aangesloten op verschillende stroomnetten. Bovendien zijn deze locaties belangrijke landelijke knooppunten van datalijnen, internet en telefonie verbindingen. De PeopleWare datacenters zijn door middel van twee gescheiden glasvezelverbindingen (dark fiber) aan elkaar gekoppeld. 

PeopleWare heeft hier in samenwerking met Alticom vloeren ontwikkeld die gecertificeerd zijn volgens het Tier 3 en Tier 3+ principe. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan beveiliging, redundancy, brandveiligheid e.d.  

Hoogste eisen
​Ook vanuit de MVO gedachte is gekeken naar de inrichting en opbouw van het datacenter. De datacenters van PeopleWare voldoen dan ook aan hoogste eisen wanneer het gaat om energiezuinigheid. De datacenters hebben dan ook:
  • Een zeer lage PUE van (maximaal 1,2 tot 1,07) omdat op hoogte voornamelijk met lucht kan worden gekoeld. 
  • In Nederland opgewekte Windenergie
  • PeopleWare datacenters behoren tot de 3 groenste datacenters van Nederland

Vanuit deze datacenters levert PeopleWare:
  • Housing en hosting faciliteiten 
  • Cloud en Managed Services (CloudActive)
  • Connectiviteit diensten. ​

 Contact

Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *

 Blogs over dit onderwerp

Network monitoring met SCOM 2012
​Een van de nieuwe mogelijkheden in SCOM 2012 is het out-of-the-box monitoren van network devices. Alle network devices die voldoen aan de MIB (RFC 2863) en MIB-II (RFC 1213) SNMP standaarden kunnen worden gemonitord. Kijk hier voor een volledig overzicht van geteste devices. Waar in SCOM 2007 R2 nog een 3rd party Management Pack nodig was zoals bijvoorbeeld het xSNMP Management Pack en JalaSoft Xian. Ook geeft SCOM 2012 meer mogelijkheden zoals:
Connectiviteit tussen devices;
VLAN’s en HRSP;
Port/Interface (Up/down, traffic, utilization, faults, drops en broadcast);
Chassis: Processor en memory.

Network Resource Pool - H2

​​Het gebruik van Resource Pools is een nieuwe functionaliteit in SCOM 2012 die de infrastructuur robuuster maakt dan het geval was met SCOM 2007 R2. Een Resource Pool is een groep Management Servers waar loadbalancing en failover functionaliteit wordt geboden. Mede door de introductie van Resource Pools is de single point of failure in de vorm van de RMS (Root Management Server) verleden tijd.
 
Voordat Network Devices toegevoegd kunnen worden zal eerst een Network Resource Pool aangemaakt moeten worden volgens best practice. Bij grote omgevingen moeten hier dedicated Management Servers voor worden ingezet. Zie bijgaande afbeelding.

Network Resource Pool aanmaken.png
 

Discovery Rules​

​Vervolgens kan er met behulp van een Discovery Rule Network Devices worden toegevoegd en bijgewerkt. Hiervoor zijn de namen of de IP-adressen en de community string van de devices nodig.

Handige tip tijdens het toevoegen van de devices is om gebruik te maken van wildcards. Zeker wanneer er veel devices moeten worden opgevoerd is deze functie noodzakelijk. Nadat de Discovery Rule heeft gedraaid moet deze gestart worden. Tijdens de Discovery worden de volgende stappen uitgevoerd:
Probing, hierbij worden de devices benaderd via ICMP en/of SNMP;
Processing, waarbij de devices worden uitgelezen en opgeslagen;
Post-processing, in deze stap worden de Network Devices gekoppeld met elkaar en bestaande Windows Agents en Network Devices. Lunix en Unix devices worden helaas nog niet gekoppeld. Wellicht in SP1.​
 

Network Summary  Dashboard

Na enige tijd als SCOM voldoende informatie heeft verzameld wordt deze zichtbaar in het Network Summary Dashboard. Zie bijgaande afbeelding.

Network Summary Dashboard.png
 

Network Vicinity Diagram

De laatste stap in het Network Discovery proces, de Post-processing, levert de informatie op voor het Network Vicinity Diagram. Deze geeft een overzicht van de infrastructuur tot vijf hops. Selecteer een Network Device en open het Network Vicinity Diagram.

Open Network Cicinity Diagram.png
 
Het resultaat is een overzicht van de infrastructuur inclusief de gekoppelde Windows servers.

Infrastructuur gekoppelde Windows Servers.png

Rapportages
Het Network Management Pack biedt vijf basis rapportages waarmee een volledige netwerk infrastructuur overzicht gemaakt kan worden:
 
Zie bijgaande afbeelding.
 

Network Infrastructuur Overzicht.png

Wanneer u nog geen SCOM gebruikt (of als u al SCOM heeft), dan is dit het moment om met behulp van SCOM 2012 volledige grip te krijgen op de volledige IT infrastructuur, op weg naar Dynamic IT. Neem contact op met Icento voor een afspraak.

Copyright 2012 Icento – Johan Sleeuwenhoek – j.sleeuwenhoek@icento.nl
Lees verder