SharePoint

 ‭(Verborgen)‬ Berichten

Machtigingen beherenMachtigingen beheren

Titel

Hoofdtekst

Gepubliceerd

Overzichtsafbeelding

Uitgelicht

Aantal keer gelezen

Aantal Leuk

Bijlagen

Gemaakt om door
Laatst gewijzigd op door

 Bericht

​2 uitdagingen en 3 praktische tips van een jong IT talent ​

​2 uitdagingen en 3 praktische tips van een jong IT talent ​

Wat hebben jonge IT talenten voor uitdagingen als ze besluiten om een stap te nemen in de IT branche? We vroegen het aan Erik Wigbout, Technisch applicatiebeheerder bij Peopleware, die op 22-jarige leeftijd als stagiair bij ons kwam werken en nu ruim vijf jaar bij ons in dienst is. Dit zijn de uitdagingen en tips van Erik:

Uitdagingen

“De technologische ontwikkelingen gaan keihard en zijn lang niet meer voor iedereen bij te houden, dus kennisontwikkeling is echt de allergrootste uitdaging”, aldus Erik. Maar er volgt al snel een tweede uitdaging die sterk hieraan gerelateerd is. “Door zoveel ontwikkelingen loop je het risico alles op te willen pakken, terwijl er ook tijd voor jezelf over moet blijven om zo af en toe eens te ontladen”.

Het gaat dus om het vinden van de juiste mix, waarbij hij wel aangeeft dat je het in dit vakgebied alleen kunt volhouden als je techniek echt leuk vindt en het met heel veel passie doet. “In nieuwe dingen ontdekken, gaan nu eenmaal tijd zitten” is hoe Erik het omschrijft.

Tip 1: Investeer zelf (ook) in kennisontwikkeling

Wil je als IT’er bijblijven op het gebied van cloud, database inrichtingen, productiviteit en nieuwe samenwerkingsvormen dan is zijn advies om naast de opleidingen die het bedrijf in jou investeert altijd zelf aan kennisontwikkeling te doen. Bijvoorbeeld door het bekijken van Microsoft video’s op YouTube, online blogs te lezen en interactie aan te gaan met mensen die beschikken over specifieke IT expertise. Dat is volgens Erik wat de jonge generatie meestal van nature doet, omdat ze zo zijn opgegroeid. Alles is vindbaar en te leren, zolang je er maar de verantwoordelijkheid voor neemt en kennisontwikkeling onderdeel van je werk maakt.

Tip 2: Ontwikkel als je jong bent in de breedte

“Je kunt technisch nog zo goed zijn, maar je hebt ook IT’ers nodig die verder kunnen nadenken”. Daarmee bedoelt Erik dat je kennis zult moeten hebben over bedrijfsprocessen als je echte verbeteringen wilt doorvoeren. Niet zomaar iets van het ene naar het andere platform overzetten, maar het misschien wel op een andere en efficiëntere manier doen. Beter kunnen meedenken begint met de bereidheid om niet alleen de IT kant, maar vooral ook de businesskant te onderzoeken.

Tip 3: Zoek naar de juiste werk en privébalans

De jonge generatie kan op elk tijdstip werken. “Gisterenavond kon ik een klant met een databaseprobleem nog helpen waardoor ik thuis lang tot laat in de avond door moest werken” geeft Erik als voorbeeld. Daarbij is hij blij dat hij het vertrouwen krijgt om de ochtend erna ook wat later te beginnen. Het ontladen van elke dag keihard werken zit voor Erik ook in sport, tennis en fitness.

Jonge talenten hebben behoefte aan anders werken

Wil je als werkgever interessant blijven voor de jonge generatie dan zijn flexibele werktijden, overal kunnen werken en BYOD enorm van belang. “Thuis kan ik voor sommige zaken gewoon veel geconcentreerder en sneller werken en ik ben blij dat Peopleware dat vertrouwen geeft en kijkt naar het resultaat, namelijk wat door iedere medewerker wordt opgeleverd”

Eens doorpraten over dit onderwerp?

Je kunt Erik Wigbout bereiken op Tel: 088 - 006 3426. Of neem hier contact met ons op.

 Contact

"Heeft u vragen of wil u graag een afspraak maken? Laat dan een berichtje achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug."
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare

Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Bericht *