SharePoint

 ‭(Verborgen)‬ Berichten

Machtigingen beherenMachtigingen beheren

Titel

Hoofdtekst

Gepubliceerd

Overzichtsafbeelding

Uitgelicht

Aantal keer gelezen

Aantal Leuk

Bijlagen

Gemaakt om door
Laatst gewijzigd op door

 Bericht

Van technische hoogstandjes naar praktisch toepasbare oplossingen

De rol van IT-ers en IT dienstverleners is sterk aan het veranderen. In een tijd dat een groot gedeelte van de benodigde technologie gewoon uit de cloud te halen valt komt de vraag ter sprake waar de meerwaarde zit van IT dienstverleners.

De rol van IT-ers en IT dienstverleners is sterk aan het veranderen. In een tijd dat een groot gedeelte van de benodigde technologie gewoon uit de cloud te halen valt komt de vraag ter sprake waar de meerwaarde zit van IT dienstverleners.

Dat meerwaarde gaat om beter luisteren, persoonlijk maatwerk en een intensieve samenwerkingen lees je hier:

​IT is vooral luisteren – op zoek naar de achterliggende vraag

De techniek is steeds minder leidend, omdat het gewoon snel en redelijk eenvoudig beschikbaar is. De essentie van echte IT meerwaarde zit in de manier waarop je een probleem of vraag technisch oplost. Dat betekent dat er steeds vaker gezocht wordt naar 'de vraag achter de vraag' en we niet zomaar met een voor de hand liggende oplossing komen.

 

Een voorbeeld uit de praktijk: Een onderwijsinstelling kwam met de vraag om email veiliger te maken. Dan lijkt het logisch om iets aan email te gaan doen. Met goed doorvragen kwamen we er echter achter dat de achterliggende reden van de vraag was om de privé gegevens van leerlingen te beschermen. De oplossing was het aanbrengen van veiligheidsniveaus in diverse Word bestanden, zodat je ze niet zomaar meer kunt mailen of printen.

​IT is ieder individu prettig laten werken

De meerwaarde van IT zit ook in de manier waarop je in staat bent om ieder individu prettig te laten werken. In het verleden kwam dit nog wel eens onder druk te staan doordat IT heel veel mogelijkheden voor de eindgebruiker dichttimmerde. Vanwege veiligheidsoverwegingen werden bepaalde applicaties op device niveau tegen gehouden. Tegenwoordig kan alles wat iemand nodig heeft om prettig te werken op identiteitsniveau worden ingeregeld. Dus je geeft aan wie je bent en daardoor mag je iets gebruiken. Of je dat nu vanaf je PC, laptop of smartphone doet dat maak je zelf uit. De gedachte is dat mensen prettig werken als ze het zoveel mogelijk op hun eigen manier mogen doen.

 

Meerwaarde in grote betrokkenheid

Daar waar je op bedrijfs-en individueel niveau je meerwaarde kunt laten gelden is het natuurlijk ook van belang om goed op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen. Zo participeren wij in een groep van middelbare scholen om innovatie sessies te doen. Daarbij kijken we natuurlijk naar datgene wat in de wereld van Microsoft veranderd, maar zien daarmee ook wat de nieuwe opkomende generatie onder praktischer werken verstaat.

Tot slot

Technologische hoogstandjes leveren kan iedereen. Daar zit niet de meerwaarde in. Wel in langdurige relaties waarbij 'de vraag achter de vraag' begrepen wordt, er met heel veel betrokkenen gesproken wordt en er tijd en moeite genomen wordt om in veranderende tijden te begrijpen wat praktisch werken inhoud.

Lees ook deze gerelateerde blog

 Contact

"Heeft u vragen of wil u graag een afspraak maken? Laat dan een berichtje achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug."
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare

Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Bericht *