SharePoint

Citrix XenMobile

Citrix XenMobile
​​​​​​​​Citrix XenMobile is een complete oplossing voor het managen en beveiligen van applicaties, data en apparaten. XenMobile gebruikers hebben met één klik toegang tot al hun mobiele-, SaaS- en Windows applicaties vanuit hun appstore. Uw IT-specialisten hebben hierbij te allen tijde controle over de mobiele apparaten. Zij kunnen deze volledig configureren, beveiligen en ondersteunen zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksservaring. XenMobile kunt u zowel vanuit de cloud als on-premise managen. 

Voordelen van XenMobile

XenMobile biedt u de volgende voordelen:
  • Multi Device: Gebruikers kunnen zelf kiezen welke applicaties en apparaten zij gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. 
  • Gemakkelijk te beheren: Alle apparaten, applicaties en data zijn gemakkelijk vanuit één plek te beheren.
  • Flexibiliteit: U beschikt over toegankelijke en schaalbare applicaties.
  • Veiligheid: XenMobile beschikt over geavanceerde applicatie- en data-control mogelijkheden. 

Citrix XenMobile​: Managen en beveiligen van applicaties, data en apparaten


 Onze kwaliteiten

Kwaliteit
Wij zijn Citrix Gold Solution Advisor en hebben diverse Citrix specialisten.
Ervaren
Meer dan 10 jaar ervaring met complexe ICT infrastructuur projecten.
Onafhankelijk
Als System Integrator zijn wij volledig onafhankelijk van andere partijen.
Persoonlijk
Een intensieve samenwerking met persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen.

 Contact: 088 - 006 34 26

"Heeft u vragen of wil u graag een afspraak maken? Laat dan een berichtje achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug."
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare ICT Solutions
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *

 Blogs over dit onderwerp

XenApp & XenDesktop 7.5
Citrix​ heeft enkele weken geleden nieuwe releases uitgebracht van XenDesktop en XenApp. Dus niet alleen een nieuwe versie van XenDesktop maar ook (terug van weg geweest) een nieuwe versie van XenApp versie 7.5. Dit is verrassend gezien het feit dat met de komst van XenDesktop 7 XenApp een onderdeel was geworden van het XenDesktop product als zijnde XenDesktop App edition. Nu dus toch weer een nieuwe release van XenApp als product. XenApp 7.5 is net als we al gezien hebben in de XenDesktop 7.x versie nu ook gebaseerd op de nieuwe FlexCast Management Architecture (FMA). Deze architectuur kennen wel al vanuit eerdere XenDesktop 7.x. versies. IMA heeft daarmee zijn langste tijd gehad en gaan we waarschijnlijk ook niet meer terug zien. FMA heeft onder andere als voordeel dat het minder architectuur nodig heeft en het met een “broker” functie werkt. Dus geen Datacollectors meer. FMA werkt met een “agent” functie, op de server of desktop wordt een agent geïnstalleerd waarmee het een onderdeel wordt van de Citrix omgeving. Het geeft daarmee voor XenApp net als in eerdere versies van XenDesktop ook de mogelijk gebruik te maken van de deployment oplossing van Machine creation services (MCS). Vanzelfsprekend is nog wel steeds remote desktop services nodig. Hieronder een overzicht van de FlexCast management architectuur. 


FlexCast Management Architecture.png

​Afbeelding 1: FlexCast management Architecture

Citrix Hybride Cloud Provisioning

Een van de zaken die er in de nieuwe release van beide producten in zit is het Hybride Cloud Provisioning. Dit geeft de mogelijkheid om bij het aanmaken van een machine pool dit niet op de bestaande lokale infrastructuur te doen maar direct naar de Cloud. Zo kan het schalen van een Citrix infra gecombineerd worden met Cloud resources. Het uiteindelijke resultaat moet zijn dat een omgeving schaalbaar en flexibeler wordt voor elke situatie. 

 

Hybrid Cloud Provisioning.jpg

Afbeelding 2: ​Hybride Cloud Provisioning

Remote PC Access

Al eerder aanwezig in XenDesktop maar nu ook terug te vinden in beide nieuwe releases is Remote PC Acces. Citrix remote pc acces geeft de mogelijkheid om een fysieke pc of elke andere pc of virtuele desktop os te voorzien van agent om vervolgens remote via de bestaande Citrix infrastructuur beschikbaar te maken. Hiermee kunnen bijvoorbeeld fysieke beheer werkplekken via Citrix beschikbaar gesteld worden. Het is ook ideaal voor de start met VDI zonder direct een complete VDI omgeving te moeten investeren. Er kan gewoon op de bestaande fysieke desktop doorgewerkt worden. Door een koppeling met System center Configuration Manager 2012 R2 te maken kan er zelfs met wake on lan gewerkt worden. 

 

Remote PC Access Citrix.jpg
Afbeelding 3: Remote PC Acces

Upgrade path XenDesktop en XenApp 7.5

Upgrade path van bestaande Citrix omgeving naar de XenDesktop en XenApp versie 7.5 is zoals hieronder te zien is in de tabel in veel gevallen mogelijk door middel van een upgrade. Alleen bij de oudere versies van XenApp en XenDesktop is een nieuwe farm en dus migratie nodig. Overigens is het advies nooit een upgrade te doen tenzij de omstandigheden of grootte dit niet toelaten. 

XenApp Upgrade Path.png

XenDesktop Upgrade Path.png
Afbeelding 4: ​Upgrade Path XenApp & XenDesktop

Storefront 2.5.

Met de nieuwe release van XenApp en XenDesktop is er ook een nieuwe versie van storefont gekomen versie 2.5. Ondanks de nieuwe release van Storefront en de mogelijkheden en daarmee het advies van Citrix om toch vooral naar storefront te gaan heeft Citrix de support van de oude webinterface versie 5.4 verlengt. Dit is gedaan om beheerders meer tijd te geven te migreren naar Storefront maar ook om de beheerders de kans te geven meerdere en vooral oude en nieuwe farms eenvoudig door elkaar te kunnen draaien om de migratie weer minder spannend te maken. Storefront 2.5 bevat wel de nodige verbeteringen die de migratie naar Storefront meer en meer de moeite waard maken. Een van de belangrijkste is toch wel het single sign on deel. Dit maakt het mogelijk om een gebruiker vanaf een domain joined systeem van buitenaf (via de NetScaler) met internet Explorer via het web applicaties zonder nieuwe authenticatie te laten starten. Deze verbetering is een echte klant wens en in veel gevallen een rede geweest om te wachten met de migratie naar storefront. In de nieuwe release van storefront zit eveneens een verbetering van de HTML5 receiver. Deze receiver speciaal ontwikkeld voor de Chromebook is ook handig in andere externe inlog mogelijkheden zoals een internet café. De verbeteringen in de HTML5 receiver zitten hem voornamelijk in de verbeterde ondersteuning van 2D en 3D applicaties maar ook audio is enorm verbeterd.

HTML 5 Receiver.png
 
Afbeelding 5: HTML5 Receiver

In de totale lijst van vernieuwingen en verbeteringen zijn geen spectaculaire zaken terug vinden. Dit was ook niet te verwachten. In de beide releases zijn vooral op kleine zaken enorme verbeteringen doorgevoerd. Al deze kleine zaken hebben echter wel een compleet beter resultaat op zowel beheer als de gebruikers ervaring. Zo zijn er verbeteringen in de touch ervaring op touch enabled devices en is er opnieuw veel aandacht uitgegaan aan de mogelijkheden over WAN en high latency verbindingen met zware 2D en 3D ondersteuning (server side rendering) want beide release meer dan de moeite waard maken. 

Bent u geïnteresseerd in de nieuwe releases van XenApp​ en XenDesktop​ of heeft u vragen over de mogelijkheden van Citrix ​voor uw organisatie? Neem dan contact op met Jan van Liempt via 071 - 579 70 10.


Door: Sebastiaan Bouwman - Technical Consultant
Lees verder