SharePoint

Office 365: Uw office in de cloud

Microsoft Office 365
​​​​​​​​​​​Office 365 is de ideale oplossing voor u als u zich niet langer bezig wilt houden met het beheren, onderhouden en migreren van Microsoft Office software. Dit vernieuwde Office pakket van Microsoft, bestaande uit Exchange, Lync, SharePoint​ en de vertrouwde Office WebApps, bevindt zich volledig in de cloud. Hierdoor zijn eigen servers overbodig en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over beheer of onderhoud. U betaalt maandelijks per gebruiker, hiermee kunt u aanzienlijk besparen op personeels-, onderhouds- en licentiekosten. 

Voordelen van Office 365

Met Office 365 biedt Microsoft u een zakelijk software pakket aan in de vorm van Software-as-a-Service (SaaS). Omdat Microsoft hierbij verantwoordelijk is voor de software, geniet u van vele voordelen: 
  • Kostenbesparing: Geen kosten voor hardware, licenties, onderhoud en migraties, maar pay-for-use.
  • Ontzorging: Gebruikers beschikken automatisch over de laatste versie, uw IT- afdeling hoeft hier niets aan te doen.
  • Veiligheid: Omdat u altijd over de laatste versie beschikt bent u verzekerd van optimale veiligheid en functionaliteit.
  • Schaalbaarheid: Omdat Office 365 zich in de cloud bevind kunt u gemakkelijk en snel opschalen wanneer nodig.
  • Flexibiliteit: Gebruikers hebben ongeacht tijd, locatie of device toegang tot hun applicaties en documenten.

Office 365: Uw office in de cloud​

 Onze kwaliteiten

Kwaliteit
Wij zijn Microsoft Managed Partner, Gold Partner en Cloud Accelerate Partner.
Ervaren
Meer dan 10 jaar ervaring met complexe ICT infrastructuur projecten.
Onafhankelijk
Als System Integrator zijn wij volledig onafhankelijk van andere partijen.
Persoonlijk
Een intensieve samenwerking met persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen.

 Contact: 088 - 006 34 26

"Heeft u vragen of wil u graag een afspraak maken? Laat dan een berichtje achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug"
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare ICT Solutions
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *

 Blogs over dit onderwerp

Microsoft Management Summit 2013
Keynote – Brad Anderson
Maandag 8-4-2013 – Las Vegas Mandalay Bay Convention Center
 
De titel van de keynote van het Microsoft Management Summit 2013 is ‘Cloud optimize your business’. Zoals gewoonlijk wordt de keynote gegeven door Brad Anderson. De keynote wordt gestart met een film waarin een aantal mensen van verschillende organisaties aangeven wat hun issues zijn vandaag de dag. Het gaat over de next generation workspace, het datacenter en de IT organisatie zelf: ‘too many management technologies for too many problems’.
 
Daarna start Brad zijn verhaal. De keynote is ca. 15 minuten later gestart dan gepland en dat komt omdat de Internetconnectie niet beschikbaar was in Mandalay Bay en tijdens deze keynote zijn alle demo’s live, dus een internetconnectie is noodzakelijk. ‘Deliver IT now’ onderstreept dit. Microsoft heeft niet alleen een visie maar ook producten die direct ingezet kunnen worden en beschikbaar zijn. Dat gaat Microsoft demonstreren tijdens de keynote.
 
De verwachting was dat Microsoft het onderdeel cloud weer uitgebreid zou behandelen. Deze verwachting komt ook uit. Het afgelopen jaar zijn Windows 8, Windows Server 2012 en System Center 2012 (met ServicePack 1) gelanceerd. Allemaal producten waarbij cloud een rol speelt. Cloud, niet in de termen van per definitie een ‘Public Cloud’ model, maar cloud als computing model. Het gaat uiteindelijk om ‘enable users on devices’.  De vier grote trends die Microsoft ziet zijn (in willekeurige volgorde):
​1. Social and App patterns
2. Data explosion
3. Consumerization of IT
4. Cloud computing
 
Microsoft heeft veel innovatie gebracht voor cloud computing. Voornamelijk in de ‘fabric’ van cloud computing dus op de onderdelen compute, storage en network. Hier gaat Brad later uitgebreid op in. Windows Server 2012 maakt dit allemaal mogelijk. Windows Server 2012 – ook wel het Cloud OS genoemd – geeft ondersteuning voor:
  • Enables modern Apps
  • Uploads insights on any data
  • Transform the datacenter
  • Empowers people-centric IT

Volgens Brad is Microsoft de enige vendor die oplossingen heeft voor verschillende cloud proposities. Zowel Private Cloud and Public Cloud worden geleverd. Tevens zijn hybride clouds erg belangrijk. Microsoft leert zelf veel via het Public Cloud platform Azure. Dit 24 x 7 platform geeft veel informatie terug aan Microsoft engineers. Deze leermomenten worden omgezet naar oplossingen een aanvullingen in on-premise (Private Cloud) producten zoals Windows Server 2012 en System Center 2012.
 
De Public Cloud oplossingen van Microsoft zijn groot: zo heeft Microsoft 20 miljoen enterprise organisaties als klant, worden er per dag 200 miljard minuten aan communicatie geleverd via Skype, is Office 365 bij 20% van de enterprise organisaties in gebruik en zijn Windows Update en Outlook.com enorme Public Cloud diensten. Via deze weg slaat Brad de brug van trends naar producten naar enterprise readiness en enterprise scalability. Voor het eerst sinds jaren worden veel getallen genoemd waarbij Microsoft Windows Server 2012 (Hyper-V) beter presteert dan de concurrent. Zo wordt er een voorbeeld gegeven van een organisatie die 1.300 Virtual Machines (VM’s) heeft op 95 hosts en die zijn voorzien van Direct Attached Storage (DAS). Ook wordt een aantal keren de mogelijkheid van een 64-node cluster met maximaal 8.000 VM’s genoemd. Alles is gebaseerd op enterprise scalability en vandaag de dag beschikbaar.
 
Dan volgen de twee hoofdonderwerpen van de keynote, te weten: Transform the Datacenter en Enables to embrace the people-centric IT (consumerization).
 

Transform the Datacenter

Transform the Datacenter gaat om het implementeren van een Cloud Compute model. Hierbij gaat het enerzijds om de infrastructuur en anderzijds om de workloads die er gebruikt worden. Microsoft geeft, zoals wel eerder gedaan, aan dat workloads zoals SQL Server, Exchange en SharePoint het beste functioneren op een Microsoft infrastructuur. Drie items van de transformatie naar het datacenter worden verder behandeld: datacenter without boundaries, cloud innovation everywhere en dynamic and agile application delivery.
 

Datacenter wihtout boundaries

Dit item gaat over de fabric (storage, compute en network) van het Cloud Computing model. Weer worden er cijfers genoemd waar Microsoft Windows Server 2012 Hyper-V het beter doet qua specificaties dan de concurrent. Denk hierbij aan de ondersteuning voor de grootste virtual disk qua omvang. Ook wordt enterprise scalability weer genoemd. Qua provisioning zit Microsoft zelf met Azure op 85.000 servers per dag.
 
Uiteindelijk is de fabric alleen maar noodzakelijk om de workloads aan te kunnen bieden. Qua fabric kan er gekozen worden uit verschillende vormen van cloud: private, public of een cloud oplossing van een service provider. Of een mix van deze clouds. Uiteindelijk gaat het om consistentie in management. Het maakt volgens Microsoft eigenlijk niet uit waar een workload geladen wordt. Het moet passen bij het type workload.
 
Dan volgt een demo: ‘Best-in-class for Microsoft Workloads’. Het gaat hierbij om de workloads Exchange, SQL Server, SharePoint en Line-of-Business applicaties. Microsoft geeft aan dat 99% van de SQL Server workloads gevirtualiseerd kunnen worden. CPU en RAM zijn qua scale inmiddels geen issue meer. Een voorbeeld van Exchange wordt gegeven waarbij 48.000 mailboxen worden gehost vanaf een single Hyper-V host. Microsoft ziet zelf 20% verhoging van de schaalbaarheid met Hyper-V van Windows Server 2012. De demo laat verder een SharePoint farm deployment zien vanuit System Center Virtual Machine Manager (SCVMM). Uiteindelijk wordt de deployment gedeeltelijk naar Azure gedaan en gedeeltelijk on-premise. Dit vanuit de SCVMM console. Op aanvraag is dus eigenlijk een onbeperkte fabric beschikbaar via Azure.
 

Cloud innovation everywhere

Bij cloud gaat het om meerder instanties. De tijd van een single fysieke server met een single role is verleden tijd. Het gaat om het datacenter of cloud level. Microsoft heeft innovaties gebracht door kost effectieve storage oplossingen te ondersteunen, alles in de software op te lossen en consistentie over verschillende type clouds te leveren. Op basis van policies is het mogelijk om VM’s op de juiste fabric te plaatsen. Op het gebied van storage ziet Microsoft een verdubbeling van de storage die gebruikt wordt op het Azure platform binnen 6 maanden. Om deze groei te kunnen blijven managen zijn de volgende innovaties in Windows Server 2012 verwerkt: deduplicatie en remote storage. Remote storage geeft geen performance verlies ten opzichte van locale storage en zelfs 2 miljoen IOPS zijn mogelijk. Via Windows Server 2012 StorageSpaces is het mogelijk om een ‘bodemless file server’ of zelfs een ‘bodemless datacenter’ te leveren. Via StoreSimple wordt data opgeslagen op Azure. Dit is een box-solution van Microsoft. Via een virtual volume kan een scale-up of scale-out scenario gedaan worden. Op Azure wordt alles gededupliceerd, encryptie wordt toegepast en compressie wordt gedaan. Het is mogelijk om op basis van policies data die lang niet gebruikt wordt automatisch naar Azure te verplaatsen.
 
Naast innovaties via storage zijn er op het gebied van network innovaties ook veel zaken aanwezig in Windows Server 2012. Multi tenancy wordt weer uitgebreid toegelicht inclusief een demo hier van. Remote storage wordt gedemonstreerd. Zo is het mogelijk om zonder performance verlies via het netwerk remote storage te alloceren. Dit kan via SMB 3.0 in Windows Server 2012. SMB 3.0 heeft onder andere ondersteuning voor SMB Direct en SMB Multichannel. Dus weer enterprise class scalability.
 

Dynamic and agile application delivery

Brad zegt ‘It’s all about the app’. De infrastructuur moet support leveren aan de bedrijfsapplicaties. Er is een verschil in IT professionals. Zo is er de groep van infrastructuur (operations) IT professionals en de groep van Developers. De infrastructuur IT professionals zijn verantwoordelijk voor SLA’s, uptime en moeten kosten besparen. De developer IT professionals willen flexibiliteit en gemak voor het ontwikkelen en testen van applicaties. Dit zijn verschillende prioriteiten. Developers vinden een public cloud oplossing vaak goed functioneren omdat ze on-demand een infrastructuur krijgen. Microsoft zegt dat het verstandig is dat een organisatie een public cloud oplossing als benchmark neemt voor haar eigen IT.
 
Microsoft heeft in System Center 2012 producten beschikbaar die zowel bedoeld zijn voor operations als voor developers. Dit met de intentie om bijvoorbeeld applicatie performance issues sneller op te lossen. Dit kan met behulp van System Center Operations Manager 2012. Hierin is Global Service Monitoring beschikbaar. System Center Operations Manager integreert met Microsoft Visual Studio. Dit wordt gedemonstreerd met de demo ‘Application insight and monitoring’. Ook wordt hier de waarde van de public cloud tool System Center Advisor toegelicht. System Center Advisor is een add-on voor System Center Operations Manager en bevat informatie vanuit Microsoft over deployments en best practices. System Center Advisor is beschikbaar voor de workloads Hyper-V, Exchange, SQL Server, Lync en SharePoint.
 
Bij application delivery gaat het om automatiseren. En eigenlijk gaat het hierbij om alle onderdelen van cloud computing. Zo geeft Microsoft aan dat zij 50.000 network changes uitvoeren per dag bij Azure en dit zonder ‘human interaction’. Via de demo ‘Continious services through resiliency and automation’ laat Microsoft zien hoe System Center Orchestrator integreert met System Center Operations Manager. The modern datacenter is delivered.
 

Enables to embrace the people-centric IT

Brad start met het melden dat inmiddels 35.000 organisaties gebruik maken van Windows InTune. Dit is het laatste half jaar verdubbeld. Bij people-centric IT gaat het om: Personalized experience, any device everywhere en secure and protect. Veel gebruikers denken dat het meenemen en gebruiken van een eigen device een recht is in plaats van een privilege. Organisaties moeten hier mee omgaan. Het gaat om de applicaties en informatie binnen een organisatie. Het is met onder andere System Center Configuration Manager 2012 mogelijk om policies te maken op basis van een gebruiker (who is the user), een device (what is the device) en de locatie (where are they working). Dit is noodzakelijk om een uniforme management omgeving te krijgen voor de gehele organisatie. De visie van Microsoft is dat moderne devices vanuit de cloud gemanaged moeten worden.
 
Het start met de identiteit van een gebruiker. Deze wordt opgeslagen in de Active Directory. Microsoft heeft het Active Directory model nu ook beschikbaar gemaakt op Azure: Azure Active Directory. Hiermee is het mogelijk om synchronisatie te doen naar de cloud en andere producten hiervan gebruik te laten maken zoals: Office 365, Azure en Windows InTune. Op Azure zijn inmiddels 420.000 domeinen aanwezig en iedere seconden vinden er 9.000 authenticaties plaats. Volgens Microsoft ook weer enterprise scalability.
 
Dan volgt een demo: ‘User and device management’. Hierbij laat Microsoft de integratie zien tussen System Center Configuration Manager en Windows InTune. Tevens wordt de demo uitgebreid met Windows Phone als device en de Microsoft Surface RT tablet. Allemaal mogelijk via de combinatie SCCM en Windows InTune. De demo wordt afgesloten met het onderdeel secure and protect. Hierbij wordt Dynamic Access Control van Windows Server 2012 gedemonstreerd. Hierbij laat Microsoft zien dat dit veel verder gaat van NTFS permissies. Zo is het ook mogelijk om te kijken welk device een gebruiker gebruikt. Het is zelfs mogelijk om op basis van content bestanden te beveiligen. Dit is onderdeel van de Data Loss Prevention oplossing die Microsoft biedt in combinatie met Rights Management. Hiermee eindigt de keynote.
 
De keynote bestond uit het demonstreren van bestaande producten. Daarnaast het onder de aandacht brengen van Azure en de enterprise scalability van producten.
 
Copyright 2013 Icento – Alex Hendrikse – a.hendrikse@icento.nl

Lees verder