SharePoint

Windows Server 2012: Meer flexibiliteit en snelheid

Microsoft Windows Server 2012
​​​​​​​​Windows Server 2012 brengt de ervaring van Microsoft met het bouwen en beheren van public clouds naar uw organisatie. Windows Server 2012 ondersteunt u bij het leveren en beheren van een kosteneffectieve ICT-infrastructuur, zowel fysiek als virtueel. Het voorziet in een modern en open applicatieplatform voor huidige softwareapplicaties en toekomstige hybride cloud-oplossingen. Daarnaast helpt het u om gebruikerstoegang tot applicaties en data te bieden van bijna overal met elk device, waarmee u hen de flexibiliteit geeft om productief te blijven terwijl ze onderweg zijn.

Voordelen van Windows Server 2012

Windows Server 2012 biedt vele nieuwe voordelen ten opzichte van haar voorgangers, deze zijn het beste samen te vatten als: 
  • Hyper-V 3.0
  • Simplified Management
  • Affordable Storage
  • Improved Access
  • Better Resiliency

Windows Servers edities vergeleken​

In veel organisaties worden verschillende Windows Server edities gebruikt. De meest toegepaste Windows Server editie is op dit moment Windows Server 2008. Echter, er zijn nog applicaties die Windows Server 2003 vereisen. In onderstaande tabel wordt weergegeven wat de verschillen zijn tussen de verschillende Windows Server versies.​
Windows Server Edities vergelijken.png

Windows Server 2012: Meer flexibiliteit en snelheid​

 Onze kwaliteiten

Kwaliteit
Wij zijn Microsoft Managed Partner, Gold Partner en Cloud Accelerate Partner.
Ervaren
Meer dan 10 jaar ervaring met complexe ICT infrastructuur projecten.
Onafhankelijk
Als System Integrator zijn wij volledig onafhankelijk van andere partijen.
Persoonlijk
Een intensieve samenwerking met persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen.

 Contact: 088 - 006 34 26

"Heeft u vragen of wil u graag een afspraak maken? Laat dan een berichtje achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug."
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare ICT Solutions
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *

 Blogs over dit onderwerp

Windows Server 2012
Windows Server 2012 brengt de ervaring van Microsoft met het bouwen en beheren van public clouds naar klanten. Windows Server 2012 ondersteunt u bij het leveren en beheren van een kosteneffectieve IT-infrastructuur, zowel fysiek als virtueel. Het voorziet in een modern en open applicatieplatform voor huidige softwareapplicaties en toekomstige hybride cloud-oplossingen. Daarnaast helpt het u om gebruikerstoegang tot applicaties en data te bieden van bijna overal met elk device, waarmee u hen de flexibiliteit geeft om productief te blijven terwijl ze onderweg zijn.

Voordelen Windows Server 2012

Windows Server 2012 biedt vele nieuwe voordelen ten opzichte van haar voorgangers. Op hoofdlijnen zijn deze voordelen onder te brengen in de volgende categorieën:
  • Hyper-V 3.0;
  • Simplified Management;
  • Affordable Storage;
  • Improved Access;
  • Better Resiliency.

Hyper-V 3.0

Hyper-V versie 3.0 heeft een aantal nieuwe features gekregen, één daarvan is Live Migration zonder een cluster nodig te hebben. Nu is Live migration mogelijk zonder de noodzaak om de virtuele machine op hetzelfde cluster te laten staan. Hierdoor kan de virtuele machine zonder downtime verplaatst worden tussen clusters en alleenstaande servers.
Een andere belangrijke feature is het consolideren van snapshots terwijl de virtuele machine aan blijft staan. Het consolideren van snapshots nam in vorige versies veel tijd in beslag. Dit was afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid snapshots.

In Hyper-V 3.0 heeft Microsoft ondersteuning toegevoegd voor het nieuwe VHDX formaat. Dit nieuwe formaat voor de virtuele disks ondersteunt virtuele disks tot een grootte van 64 TB.
 

Simplified Management

Simplified Management komt vooral terug door het gebruik van “Server Manager”. Server Manager is de beheeroplossing die standaard bij elke Windows Server 2012 installatie meegeleverd wordt. Met Server Manager is het mogelijk de betreffende server en andere Windows servers te beheren. Met Powershell 3.0 is het nog eenvoudiger geworden servers binnen het netwerk te beheren en geautomatiseerde taken te scripten. De toename van een enorm aantal cmdlets draagt hier ook aan bij.

Affordable Storage

Door middel van Storage Spaces wordt het mogelijk om met voordelige harddisks enterprise oplossingen te realiseren. Storage Spaces maakt het mogelijk om zogenaamde Storage Pools aan te maken, waarbij als lokale storage gebruik gemaakt kan worden van schijven van verschillende typen (SAS, SATA, IDE etc) en groottes. Windows zal hiervan zelf een storage pool maken.

SMB 3.0 Multichannel en Transparent Failover in combinatie met Storage Spaces biedt een aantal mooie mogelijkheden voor het flexibel opzetten en beheren van stabiele opslagomgevingen, bijvoorbeeld voor het opslaan van virtuele machines uit Hyper-V.

Improved Access

Improved Access wordt gerealiseerd door een verbeterde versie van Direct Access. Direct Access geeft u de voordelen van een VPN connectie naar uw bedrijfsnetwerk zonder de nadelen van VPN. Met Direct Access heeft de gebruiker exact dezelfde gebruikerservaring, ongeacht of deze nu thuis, onderweg, bij een klant of op het werk is. Er hoeft door de gebruiker geen aparte VPN connectie gemaakt te worden, omdat bij het starten de laptop zelf al de beveiligde Direct Access verbinding legt. Direct Access was al aanwezig in Server 2008, maar is nu nog eenvoudiger in beheer en gebruik.

Better Resiliency

Better Resiliency wordt gerealiseerd door Hyper-V replica en Windows NIC teaming. Hyper-V Replica maakt door middel van log shipping een asynchrone kopie van een virtuele machine op een alternatieve locatie. De primaire site kan bestaan uit een enkelvoudige Hyper-V server of een Hyper-V cluster. Zolang het hosts operating system maar Windows Server 2012 standard, Windows Server 2012 Datacenter of Hyper-V Server 2012 is. Windows NIC teaming is in principe niet nieuw maar vanaf Windows Server 2012 is deze functionaliteit ingebouwd.

Windows Server vergelijk

In veel organisaties worden verschillende Windows Server edities gebruikt. De meest toegepaste Windows Server editie is op dit moment Windows Server 2008. Echter, er zijn nog applicaties die Windows Server 2003 vereisen. In onderstaande tabel wordt weergegeven wat de verschillen zijn tussen de verschillende Windows Server versies.

Windows Server versies vergeleken.png
 

Ondersteuning

Wat de uitgebreide ondersteuning betreft is het goed om te vermelden dat Windows Server 2003 (alle edities) tot uiterlijk 14-07-2015 ondersteund zal worden. Voor Windows Server 2008 (alle edities) is er nog algemene ondersteuning tot 13-1-2015 en uitgebreide ondersteuning loopt dit tot 14-01-2020. In onderstaande tabel staat vermeldt wat u kunt verwachten van Microsoft bij de verschillende vormen van ondersteuning.

Windows Server 2012 algemene en uitgebreide ondersteuning.png

Windows Server 2012 versies vergelijken

Bij de lancering van Windows Server 2012 zijn vier versies uitgebracht. Helaas zit daar voor veel eindgebruikers niet meer de Small Business Server variant tussen. De visie van Microsoft hieromtrent wijst naar een combinatieoplossing van Office365 en de Essentials versie van Windows Server 2012. In onderstaande afbeelding worden op hoofdlijnen de verschillende versies vergeleken.

Windows Server 2012 versies verschillen.png
 
Naar aanleiding van bovenstaande afbeelding staat in onderstaande tabel een detailvergelijk weergegeven tussen de verschillende Windows Server 2012 edities.

Windows Server 2012 edities.png
 
Wilt u meer weten over de voordelen van Windows Server 2012? Of heeft u hulp nodig bij een migratie naar Windows Server 2012, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@icento.nl of 010-7504590.
Lees verder