SharePoint

Savision

savision
​​​​​​​​​Savision helpt bedrijven die Microsoft System Center gebruiken om complexe ICT-data te transformeren naar waardevolle, overzichtelijke en actiegerichte dashboards. Hiermee kunt u de tijd die nodig is om ICT-problemen op te lossen reduceren, de effic​iëntie van uw organisatie vergroten, downtime door problemen verlagen en een kostenbesparing van wel 20% realiseren. 

PeopleWare en Savision

PeopleWare is Savision Silver Implementation Partner en heeft hiermee haar kennis en ervaring met Savision producten bewezen. Haar producten als Live Maps, Cloud Reporter en Cloud Advisor sluiten uitstekend aan op ons dienstenportfolio. 

 Onze kwaliteiten

Kwaliteit
Wij zijn Savision Silver Implementation Partner en beschikken over Savision specialisten.
Ervaren
Meer dan 10 jaar ervaring met complexe ICT-vraagstukken in diverse branches.
Onafhankelijk
Als System Integrator zijn wij volledig onafhankelijk van andere partijen.
Persoonlijk
Een intensieve samenwerking met persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen.

 Contact: 088 - 006 34 26

"Heeft u vragen of wil u graag een afspraak maken? Laat dan een berichtje achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug."
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare ICT Solutions
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Date
Bericht *

 Blogs over dit onderwerp

Bring Your Own Device of Damage control?

​In de vorige blog over mobile devices is beschreven dat het gecontroleerd faciliteren van het mobile device concept (BYOD, CYOD etc) op meerdere manieren mogelijk is. In de praktijk komen we nog vaak tegen dat bedrijven niet bewust hebben gekozen voor een BYOD strategie, en dat BYOD hun gewoonweg “overkomt” omdat ze er niet klaar voor waren. In deze serie van blog posts beschrijven we de gevolgen die u kunt ervaren op de beschikbaarheid van de dienstverlening wanneer er geen maatregelen zijn getroffen. In deze blog wordt niet zozeer ingegaan op zaken die ook zeker aandacht behoeven, zoals beveiligingsissues, privacy, aansprakelijkheid bij persoonlijke apparaten van uw gebruikers. Wel gaan we in op de invloed op het prestatieniveau en de beschikbaarheid van uw infrastructuur. En hierbij richten we ons op de toepassing die momenteel het meest wijdverspreid is in relatie tot BYOD: Email synchronisatie door middel van Exchange ActiveSync.

Veel verschillende soorten devices kunnen worden verbonden door middel van het Activesync protocol#. Nu ook bij de gemiddelde consument een smartphone én een tablet naast de desktop of laptop dé nieuwe standaard is geworden zal het geen verassing zijn dat steeds meer devices* koppelen met 1 of meer mailboxen. Deze devices staan altijd aan en dat kan voor problemen zorgen. Al is het maar omdat u geen controle meer heeft over waar uw kostbare bedrijfsdata zich bevindt. Hoe meer devices er ‘rondslingeren’, hoe groter de kans dat uw bedrijfsdata in de verkeerde handen kan vallen. Maar ook op het gebied van de prestaties en beschikbaarheid van uw infrastructuur heeft het invloed. Waar IT specialisten traditioneel gewend zijn te ontwerpen voor het aantal gelijktijdige gebruikers, zouden we nu meer moeten ontwerpen op het aantal devices wat simultaan wordt gebruikt. Veel bestaande omgevingen zouden dus weleens ondergedimensioneerd kunnen zijn als we beseffen dat ‘de gebruiker’ gemiddeld 2,3 devices ter beschikking heeft.* Dat is heel wat meer dan 1 Outlook client per persoon gedurende kantoortijd. Voor de toekomst voorspellen analisten een groei naar soms wel een veelvoud van dit aantal devices per gebruiker. Bij sommige klanten zien we dit al in de praktijk: 3 of 4 devices per persoon is al niet meer ongebruikelijk.

Het inherente risico van BYOD

Wanneer u ervoor kiest om uw gebruikers geen beperkingen op te leggen is het belangrijker dan ooit om het gebruik van IT systemen optimaal in te richten en deze te monitoren op het gebruik ervan. Trendanalyses maken het mogelijk om te voorspellen wanneer u moet investeren in uw infrastructuur om de groei te kunnen bijbenen. Maar zelfs wanneer u dit doet kunt u niet met zekerheid voorkomen dat er prestatieproblemen optreden in een volledige vrije BYOD scenario.​

Omdat het Activesync protocol onder licentie mag worden toegepast door andere niet-Microsoft leveranciers, komt het weleens voor dat er een versie tussen zit die voor problemen kan zorgen. Zo is een probleem bekend met een Apple IOS versie die Exchange omgevingen wereldwijd op de knieën heeft gekregen (http://support.apple.com/kb/TS3398). En aangezien de bring your own devices niet in uw beheer zijn is het lastig om updates af te dwingen. U zult dus met de betreffende gebruikers in contact moeten treden om te zorgen dat de devices worden bijgewerkt naar een nieuwe versie. Overigens niet altijd bekend, maar in de praktijk zien wij dat sommige Android varianten consequent een hogere belasting veroorzaken dan het gemiddelde device.

In de volgende blogpost tonen we aan hoe u het gebruik van Activesync kunt monitoren en kunt bepalen welke devices en gebruikers een onevenredig hoge belasting veroorzaken op de omgeving. In de blogpost daarna bespreken we welke maatregelen genomen kunnen worden om uw omgeving zo goed mogelijk te beveiligen.

#EAS device lijstje

Apple: The Apple iPhone, iPod Touch, and iPad all support Exchange ActiveSync.
Nokia: Nokia offers Mail for Exchange on their Eseries mobile phones. E-mail, calendar, and contact data can be synchronized over a cellular network or a wireless LAN.
Sony Ericsson: Sony Ericsson offers Exchange ActiveSync support on several of their newer smartphones. They also support Direct Push through a third-party program.
Palm: Palm offers some models of mobile phones that have the Windows Mobile operating system. These devices support Direct Push.
Motorola: Motorola has its own synchronization framework that enables over-the-air synchronization through Exchange ActiveSync on many of its devices.
Symbian: Symbian Limited licenses Exchange ActiveSync for use in the Symbian operating system. This operating system is an open standard operating system for mobile phones.
Android:  Many mobile phones with the Android operating system support Exchange ActiveSync. However, these mobile phones may not support all available Exchange ActiveSync mailbox policies. 

http://www.microsoft.com/about/legal/en/us/IntellectualProperty/IPLicensing/Programs/ExchangeActiveSyncProtocol.aspx

 *Forrester Q2-2011, “US Workforce Technology & Engagement Online Survey,” estimated up to 3.2 devices per user, and the iPass

March 2011 report, “The iPass Mobile Workforce Report”, estimated 2.7 devices per user would become the norm in the enterprise.

Copyright 2012 Icento – Danny den Hartog / Erik Dijkman

Lees verder